zondag 12 juni 2011

Perspectief sociale professional

Betrokken en bevlogen: Samenleven, samenwerken, samen leren

Maatschappelijk empowerment = Samenwerking aan samenleving. Maatschappelijke ontwikkelingen (WMO) en de betaalbaarheid van welzijn en zorg dwingen ons tot activerende en effectievere maatschappelijke keuzes.
H@T nieuwe samenwerken is niet vrijblijvend, we nemen onze verantwoordelijkheid:
Medewerkers van Fontys Socialestudies zoeken in functie van het nieuwe samenwerken de creatieve confrontatie, ontmoeting en ontwikkeling met studenten, de samenleving en haar ondersteunende professionals. Ook laten ze de goede beroepsattitude doorklinken door het juiste voorbeeldgedrag te vertonen.
Student zijn bij Fontys Socialestudies is niet vrijblijvend. Studenten weten zich gesteund en getoetst op hun actieve bijdrage aan maatschappelijk Empowerment. Er is behoefte aan minder afstandelijke reflectie, en aan meer samen acteren.
Professionals in het werkveld kunnen een appel doen op en weten zich gesteund door Fontys Socialestudies in hun zoektocht naar creatieve impulsen voor H@t nieuwe maatschappelijk samenwerken.
Burgers die zich inzetten in functie van H@t nieuwe samenwerken voor de samenleving zoeken we actief op, en ondersteunen we bij het vormgeven aan Maatschappelijk Empowerment.
Voorkomen is beter dan genezen
Vanuit een brede visie op samenleven, samenwerken en samen leren. De visie loopt van investeren in preventie tot een zorgend vangnet en als het moet met drang en dwang. Dit alles steeds in functie van H@t nieuwe samenwerken en maatschappelijk empowerment.
De aanpak omvat dan ook analyse, visieontwikkeling, verantwoordelijkheid nemen, creatieve confrontatie aangaan, educatie en vorming inzetten, maatschappelijk creëren, empowerment, cultuurintegratie, organiseren, signaleren, taakgericht werken, crisisinterventie, schuldsanering, sociale media, presentie, outreachend werken, dwingen en dringen, en nog meer.
 “Preach what you teach”, we doen wat we zeggen, je kunt van ons op aan, niet vrijblijvend maar wel spannend, samenleven, samenwerken, samen leren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten