vrijdag 17 juni 2011

Brandweer Lage Mierde definitief dicht

 Exit, shit

REUSEL - Brandweerpost De Mierden in Lage Mierde is per direct gesloten. Dat heeft het college van B en W van Reusel-De Mierden donderdagavond bekend gemaakt in een besloten gemeenteraadsbijeenkomst.

Er zijn volgens het college te weinig geschikte vrijwilligers om de post in leven te houden. Een probleem waar ook andere kleine kernen mee kampen. De brandweer zal voortaan alleen uitrukken van de al bestaande post in Reusel.

De gemeenteraad wil wel de zogeheten first-responders behouden, personenwagens die na een melding als eerste uitrukken om eerste hulp te verlenen. De vraag is of hiervoor nog vrijwilligers te vinden zijn, sinds deze taak tot op gisteren bij de brandweerlieden lag.

Volgens de gemeente Reusel-De Mierden zal er niet veel veranderen qua opkomsttijden van de brandweer. Het kerkdorp Hulsel wordt al door de Bladelse spuitgasten bediend en Hooge Mierde zal volgens de gemeente sneller geholpen worden door de brandweerlieden uit Reusel. Een uitruk naar het gebied ten noorden van Lage Mierde zal wel langer duren.

Tegenstanders van de sluiting van de Mierdse post vrezen dat de veiligheid en daarmee de leefbaarheid in de drie kleine kernen achteruit gaat door de sluiting van de brandweer in Lage Mierde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten