dinsdag 14 juni 2011

Alpe d'Huzes





Hoi Allemaal,

Het is vorige week in Frankrijk op de Alpe d’Huez een fantastische week geweest. Ik ben op donderdag 9 juni 4 keer die berg opgeweest. 4 Keer afzien. Duidelijk minder snel dan vorig jaar maar dat is niet belangrijk. Belangrijk is/was de samenhorigheid op die berg. 4300 Fietsers die samen één doel voor ogen hebben en dat is die klote ziekte uit de wereld helpen door heel veel geld in te zamelen. Er waren veel strijders op de berg. Fietsers die met kanker die klote berg hebben overwonnen als metafoor voor de strijd die ze voeren tegen de ziekte.

Er was een wand met “memoires”. Verhalen over en door mensen met kanker. Erg emotioneel. Er zijn daar behoorlijk wat traantjes gelaten inclusief de mijne. De persoonlijke beoodschappen waren direct en gericht op hen die nog strijden en op hen die niet opgegeven hebben maar de strijd helaas hebben verloren.

Over 9,5 jaar is kanker een chronische ziekte waar je goed, gezond en lang mee kunt leven. Daar is veel geld voor nodig. En dat hebben we dit jaar laten zien. Alpe d’HuZes is de grootste inzamelingsactie in Nederland voor het KWF Kankerfonds. De teller staat inmiddels boven de 20 miljoen. En daar hebben velen van jullie aan bijgedragen. Ik wil jullie daar heel erg hartelijk voor bedanken. Ook namens Imke, Angeliek en Remco. Imke was op de berg met haar gezin, Angeliek en Remco samen met mij op de fiets naar boven, virtueel maar daardoor niet minder aanwezig. Ik put daar veel kracht uit en hoop deze te kunnen teruggeven.

Nogmaals hartsikke bedankt voor jullie bijdrage, financieel maar ook mondeling of via de mail en SMS. Super!!!!!


Wil je me steunen voor Alpe d'HuZes:
groetjes,
Lodewijk Kaanders

Geen opmerkingen:

Een reactie posten