vrijdag 25 maart 2011

Socialistische voettocht




Beste Raf,

Super bedankt voor je gastvrije reactie. Hierbij de link naar mijn site
Over het waarom van mijn voettocht het volgende:
Tegen de achtergrond van een verouderend en een verminderend leden tal, neemt de electorale aanhang van de (internationale) sociaal democratie gestaag af. In de ogen van meerdere generaties burgers ontbeert het de sociaal democratie aan zeggings- en bindingskracht, alsmede aan een wenkend perspectief. En dit juist in een periode waarin de economische orde een wereldwijde dimensie heeft gekregen, een mondiale migratiestroom op gang is gekomen en grote vraagstukken op het terrein van milieu, energie en water zich opdringen.
Te voet en welgemoed gaat Jan daarom de komende twee jaar, twee dagen per week het land door om onderweg naar mensen te luisteren en met hen te praten. Want wat is de werkelijkheid achter de economische wereldorde voor de mensen in Nederland?
Hoe wordt de solidariteit georganiseerd, tegen de achtergrond van een terugtredende overheid en een verzelfstandigde of geprivatiseerde publieke ruimte?
Hoe organiseer je de gemeenschap, van het gezin tot de straat, van zelfstandige tot werknemer, van patiënt tot consument?
Wat zijn de dromen en verwachtingen van eenvoudige, onbekende mensen, van jong en oud, rijk en arm, in de stad en op het land? En hoe bereiden zij zich voor op de toekomst? Die vragen komen onderweg aan bod tijdens mijn ontmoetingen, gesprekken en debatten. Toevallig of goed georganiseerd.
Tijdens mijn voettocht zal ik bij gelegenheid vergezeld worden door gasten; politici, bijzondere of gewone mensen. Maar vaak ook onverwachte ontmoetingen. De Voettocht van mij is voor alles een interactief, digitaal project. Iedereen kan echt

Jan Hesse Schuurman
mee doen: doe voorstellen, kom met ideeën, onthullingen, met kritiek, met nieuws en met dromen… en wandel mee wanneer dat kan.
http://www.voettochtvanjan.nl/wordpress/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten