donderdag 17 maart 2011

Op zoek naar inhoud en karakter


Nu de provinciale verkiezingen weer achter de rug zijn pakken we de Oirschotse draad op karakter en inhoud weer op. Het valt niet mee om tegen het bolwerk van CDA, VVD, DGM en D66 de belangen van U als burger te dienen.

Van het voornemen om op een open en transparante manier het maatschappelijke debat te voeren komt weinig terecht. Als PvdA ervaren we het als vechten tegen de bierkaai. Zonder extra steun uit de bevolking lukt het ons niet om belangrijke zaken voor de Oirschotse gemeenschap gerealiseerd te krijgen.

Ook de komende raadsvergadering staan er weer een aantal voorgekookte punten op de agenda. Het college met voltallige coalitie steun, komt weer op de proppen met een verzoek tot ontheffing voor 10 autonome ontwikkelingen Grootschalige Intensieve Veehouderij in verwevingsgebieden. Ondanks alle maatschappelijke druk en dat VVD, D66 provinciaal en CDA landelijk een heel ander geluid laten horen zet men in Oirschot stug door. Onbegrijpelijk maar waar. Er is door milieudienst SRE duidelijk aangetoond dat er sprake is van een zeer slecht leefklimaat in het gebied Huijgevoort Heiakkers maar wat kan dat wethouder Machielse schelen. Je kunt je afvragen welk belang hier wordt gediend.

Het monumenten beleid vraag ook extra aandacht, zonder visie moet de raad nu kaders stellen, in ieder geval moet de VVD motie Mauser van tafel.

Het stoppen van de D66 wethouder wordt met mist en mysterie omhuld.

Tot slot, tegen de normale begrotingsystematiek in wil het college het geld, 2,2 miljoen voor niet uitgevoerde werkzaamheden 2010, meenemen naar het komende jaar. Ondanks een tot 3x toe ingediende VVD bezuinigingsmotie kunnen we concluderen, er wordt geen werk geleverd, wel ambtelijke kosten gemaakt en we teren verder in op onze reserves.

Werk te over om de belangen van Oirschot te dienen. Als PvdA kunnen we geen ijzer met handen breken en we zitten dringend verlegen om extra steun en mensen die met ons mee willen denken in het belang van de hele Oirschotse gemeenschap.

U bent van harte welkom op onze fractievergadering van 24 maart in de zadelmakerij om 20 uur!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten