woensdag 29 augustus 2012

Het Grote Graaien, Laurentius en Fatsoen

We leven in tijden van economische crisis. Deze crisis is veroorzaakt door grenzeloze liberale hebzucht. Zoals bij de banken zien we ook in andere maatschappelijke sectoren, zorg, onderwijs, openbaar vervoer, en ook in onze kersverse woningcorporatie, het fenomeen optreden van een normloos persoonlijk verrijkingsgedrag. Niet alle Grieken, Portugezen, Fransen zijn een probleem maar het onfatsoen en grenzeloos markthandelen van een select groepje snelle jongens en meisjes brengen een samenleving in problemen.

Waarschijnlijk zijn we als Oirschotse gemeente de dans van een financieel debacle ontsprongen. Niemand kon voorzien dat aan de Top van Laurentius een gladde halfcriminele bestuurder stond. Zowel de huurdersraad als alle politieke fracties binnen en buiten de raad vonden de verkoop van het woningbedrijf een goede deal. Pas in een later stadium hebben wij als PvdA de eerste kritische vragen aan de betreffende directeur gesteld over het PSV-vastgoed. Maar ook toen nog wist deze mooiprater zich hier uit te redden.

De oplossing van de financiële crisis vinden we dan ook niet met rechtse slogans van potverteren en harder optreden of roepen dat het de schuld is van het buitenland en de buitenlanders. Net zo min als zou een sociaal geïsoleerd Nederland de oplossing zijn.

We leven in een moeilijke, snelle en mediale sensatie wereld. Turbulentie en egoïsme vragen om stabiele en betrouwbare moeilijke keuzes. Fatsoen en zorgzaamheid zijn datgene wat we er met zijn alle aan bij kunnen dragen.

Persoonlijk kiezen wij voor een sociale en sterke Nederlandse samenleving zonder oogkleppen. Wij roepen iedereen op te gaan stemmen en door alle mooie woorden, insinuaties en snelle beloften heen te kiezen voor politici die vorm kunnen geven aan een waardevolle samenleving.

Namens PvdA Oirschot de Beerzen

Raf Daenen 0646298931

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten