woensdag 25 april 2012

Fractie jaarverslag 2011-2012 PvdA Oirschot de Beerzen

Duurzaam en sociaal

We hebben het afgelopen jaar regelmatig en constructief vergaderd, gewoonlijk waren er ongeveer 8 personen aanwezig bij de fractievergaderingen. Afra, Michel, Henk en sinds enkele maanden ook weer een actieve Thomas bezoeken regelmatig de verschillende soorten raadsvergaderingen. De regie hiervan ligt bij Afra die dit perfect doet! Jack heeft zich terug getrokken op de achterbank. Arnold leverde een actieve bijdrage in de klankbordgroep Intensieve Veehouderij (IV). Mea zit samen met Thomas in de werkgroep Transitie van Zorg en Welzijn. En Fred levert ons iedere maand weer een goede agenda en fractieverslag.

We kunnen stellen dat na het jaar van de Toekomstvisie en het ingroeien in onze rol als oppositie, we het afgelopen jaar aandacht besteed hebben aan 2 dominante thema’s.

·         Bestemmingsplan Buitengebied, Intensieve Veehouderij, Geurverordening. Als PvdA hebben we steeds een kritisch geluid laten horen en waar mogelijk grenzen getrokken m.b.t. gezondheid en milieu. In het begin als roepende in de woestijn. In tussen kunnen we gematigd constructief zijn over de visie en de kadernota IV. Een heikel punt blijft de autonome ontwikkelingen en de overbelasting van de situatie Huijgevoort. Er is de afgelopen raadsvergadering hier in elk geval een over motie aangenomen van de PvdA, om actief naar oplossingen te zoeken voor deze situatie.

·         Het andere thema is de transitie in welzijn en zorg (WMO, CJG, WWNV). De wethouder doet zijn best om iedereen hier in mee te nemen, echter de overall visie en de samenwerking op (sub)regionaal gebied baart ons zorgen. Mea en Raf gaan hier mee aan de slag, ook met de andere Kempen afdelingen, hoe kunnen we ons als PvdA hierin profileren.

·         Nog enkele noemenswaardige punten: privatisering sportaccommodaties, motie van treurnis wethouder Evers, Jonge mantelzorgers, Cultuurhistorie en Erfgoed, Wubbo of moeten we  zeggen klankbordgroep Buitengebied.

·         Versnipperde Oirschotse samenwerkingsverbanden in de Kempen en elders We moeten denk ik nog eens opnieuw keuzes maken over waar en met wie we richting toekomst willen samenwerken. N.a.v. vragen hierover van de PvdA gaat het College hiermee aan de slag.

·         Er zijn dit politieke jaar weinig zaken aan de orde geweest waar wij tegen hebben gestemd wel hebben we hier onze eigen accenten aan gegeven, sociaal en duurzaam.T.a.v. een aantal controversiĆ«le agendapunten hebben wij hier in opgetrokken met Dorpsvisie. De samenwerking met de andere raadsfracties is overwegend goed te noemen: de raad heeft in het algemeen een positief kritische houding.

Om een lang verhaal kort te maken als PvdA stonden we ons constructief kritisch mannetje in de Oirschotse politiek. Voor het komende jaar ligt de uitdaging er in enkele mensen aan ons te binden zodat we met een steunfractie van 10 mensen richting verkiezingen ons mannetje of vrouwtje kunnen staan.

Groetjes Raf Daenen Fractievoorzitter PvdA Oirschot de Beerzen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten