zondag 27 februari 2011

Waarom Raf?


Raf is mijn collega, al ruim 21 jaar, en in die tijd heb ik hem leren kennen als iemand die zich niet makkelijk laat vangen in generieke modellen en standaardaanpakken. Deze abstracties zijn weliswaar interessant om te bestuderen, maar voor de praktijk weinig relevant.

Raf is een man van de praktijk; samenwerken met hem geeft altijd een vergezicht naar verschillende kanten en altijd vanuit real life.

Raf is een voeder; bij hem kan je altijd nieuwe impulsen en andere inzichten opdoen. Even bij hem binnen lopen levert je bijna altijd het inzicht op dat ‘vlakbij de olifant alles grijs is’.

Raf is geen tobber, piekeraar of zwartkijker. Zijn kijkrichting geeft perspectief en vertrouwen. Door met Raf in gesprek te gaan ontdek je altijd weer iets anders en niet op z’n minst je eigen kracht.

Raf laat je zien waar je zélf invloed op kan hebben en probeert dát ook steeds bij je te triggeren. Raf krijgt mensen in beweging, vooral ook omdat hij weet wat ze tegenhoudt.

Voor mij is Raf een betrouwbaar en gedreven persoon, als mens én als collega en zo presenteert hij zichzelf ook. Dat voelt rechtvaardig en daarom stem ik a.s. woensdag 2 maart op Raf; nummer 13…Quelle Chance!

Monique van den Hout

Geen opmerkingen:

Een reactie posten