vrijdag 25 februari 2011

Beleid leefbaarheid loont


Bij aankomst werd ik verwelkomd door de voorzitter en secretaris van de dorpsraad, met trots kreeg ik een rondleiding, mooie gymzaal met korfballende jeugd, een grote evenementen zaal in 3 segmenten verdeeld, met een mooi podium, vol trots werd er verteld dat met namen het bovenstuk van het podium met eigen middelen gerealiseerd werd, net als de lift en de nog aan te leggen binnen plaats. School en Multi functionele ruimte lopen vloeiend in elkaar over en hebben daardoor ook beiden veel profijt van elkaars ruimte.

Samen met de trotse medebouwers van de MFA belande we in de vergaderruimte van school, langzaam aan schoven de andere leden van de dorpsraad, de ambtenaar van de gemeente en leden van de idop commissies aan, allen met de zelfde trotse blik.

Op mijn vraag hoelang zo’n proces duurt, werd er gezegd de eerste ideeën dateren van 2002. Het succes is te wijten aan samenwerking tussen school gemeente en een vasthoudende en ondernemende dorpsraad.

Voor de vergadering begon werd ik nog even bijgepraat over het nieuwe Dorps ontwikkelingsplan. De thema’s, zorg voor ouderen dicht bij huis, stond hoog op de agenda en het betaalbaar bouwen voor jongeren.

Bij het bouwen voor jongeren is het zaak om te zorgen dat er doorstroom plaats vind, dus niet te groot. Maar startende jongeren moeten wel terug kunnen komen in het eigen dorp anders vergrijzen we extra hard. Met de gedachte zo kan het dus en de wens succes met de verkiezingen liet ik 10 trotse Wintelrenaren achter.

Idops de kracht zit in de gemeenschap en gemeenten en provincie moeten dit ondersteunen en koesteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten