zaterdag 12 februari 2011

14 februari mini-symposium Intensieve veehouderij




Op 14 februari organiseert PrO in het kader van de naderende Provinciale Verkiezingen een mini-symposium over de gevolgen van de intensieve veehouderij op de volksgezondheid. De avond begint om 20.00 uur en vindt plaats in gemeenschapshuis ‘Den Boogaard’ , Sint Jansplein te Moergestel.


In de gemeente Oisterwijk bevindt zich het Landbouwontwikkelingsgebied (LOG) Molenakker. Als politieke partij maken wij ons al langer zorgen over de gevolgen van de intensieve veehouderij in dit gebied. Naast stankoverlast, geluidsoverlast van transport van voer en mest, waren het met name de gevolgen voor de volksgezondheid van de vele burgers die in het LOG wonen die ons zorgen baren.


Dit is ook de reden dat PrO onlangs nog naar haar ‘moederpartijen’, PvdA, D66 en Groen Links’ schriftelijk haar zorgen heeft geuit over het opnieuw ter discussie stellen in Provinciale Staten van een eerder genomen besluit alleen zeer beperkt uitzonderingen te maken bij het verlenen van nieuwe ontheffingen.


Ook heeft PrO onlangs bij het bezoek van een aantal PvdA-kamerleden aan Oisterwijk dit onderwerp ter sprake gebracht. Inmiddels heeft de PvdA zich landelijk op het standpunt gesteld dat de veehouderij diervriendelijker moet en verdere schaalvergroting hier niet bij past. Op ons verzoek heeft de vertegenwoordiger van 2e kamerfractie van de PvdA ook haar fractievoorzitter in Provinciale Staten aan dit standpunt herinnerd.


Om het thema ‘volksgezondheid’ nader onder de aandacht te brengen is een aantal sprekers uitgenodigd om over dit onderwerp een inleiding te verzorgen, waarna ná de pauze aan de hand van stellingen gediscussieerd zal worden.


Sprekers op dit mini-symposium zijn : GGD, een vertegenwoordiger van LOG Molenakker en een kandidaat voor de Provinciale Verkiezingen voor de PvdA Raf Daenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten