maandag 14 februari 2011

Thema-avond PvdA Oirschot op 23 februari 2010

Op 23 februari as. organiseert de PvdA Oirschot de Beerzen een thema avond over hoe we gebundelde kracht van de technologie in kunnen zetten voor een mens- en diervriendelijke veehouderij. Deze avond start om 20.00 uur (zaal is open om 19.30 uur) en vindt plaats in De Harmoniezaal achter het oude gemeentehuis aan de Markt in Oirschot.

Aan deze discussieavond wordt meegewerkt door Bert Rijnen (grote boeren ondernemer uit Oirschot), Jeroen Dijsselbloem (lid Tweede Kamer PvdA onderwijs), Fred Stouthart (SRE adviseur agrarisch), de ZLTO, Brainport Development, en natuurlijk niet te vergeten onze eigen Raf Daenen (nr. 13 op de PvdA lijst voor de Provinciale Staten).

De laatste tijd zijn de emoties hoog opgelopen als het gaat om de megastallen. Met alle wijsheid die we hebben kunnen we kennelijk niet voorkomen dat er situaties ontstaan waar zich zeer ernstige gezondheidsproblemen voordoen. Zo wordt gekeken naar de geurruimte, die tot verworven rechten worden. Dat betekent o.a. dat er geen mogelijkheden zijn om gebiedsgericht te sturen, terwijl mensen te maken hebben met onaanvaardbaar hoge geurniveau’s. Op de thema-avond van 23 februari gaan we proberen hier een oplossing voor aan te dragen.

Mogelijk kunnen organisaties als Brainport, Syntens, TU-e, TNO en de SRE en allerhande technologie georienteerde instellingen en bedrijven een rol spelen om op het platteland de boerensector te ondersteunen in de nodige technologische ontwikkelingen. Uitgangspunt bij dit alles moet zijn dat we met z’n allen een gezonde, veilige dier- en mensvriendelijke bedrijven krijgen. Dan kan de stedeling weer op het platteland komen recreĆ«ren.

Iedereen is welkom op deze avond om mee te praten of om gewoon te luisteren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten