maandag 21 februari 2011

Er valt weer wat te kiezen op 2 maart















Er is hoop
De Tweede Kamer wil dat er voorlopig geen nieuwe megastallen worden gebouwd. Een motie met die strekking werd gisteravond in de Tweede Kamer aangenomen.Volgens de opstellers van de motie (PvdD en PvdA) hebben burgers veel bezwaren tegen deze omvangrijke veeverblijven.De motie regelt dat, in afwachting van de resultaten van het maatschappelijke debat, geen nieuwe megastallen worden gebouwd. Na 19 maart 2010 ,een tweede succes, maar we zijn er nog niet. Er is nog te veel politiek geschoemel, gelobby en met 2 monden praten. In Oirschot mogen we op 28 februari weer aan de slag met zo genaamde autonome zaken (oa Heiakker Huijgevoort). Wij als PvdA hopen dat er nu echte grenzen getrokken worden, met een Belasting van 40ou (Zeer slecht leefklimaat) is genoeg echt wel genoeg.


Laat 2 maart het startschot zijn voor een ander Nederland

Een land waarin iedereen de vrijheid krijgt het beste uit zichzelf te halen. En bovenal een saamhorig Nederland, waar alle lagen van de bevolking zich met elkaar verbonden voelen, omdat we samen belangrijke waarden delen,  omdat we samen een cultuur delen en omdat we samen de lasten delen delen. In dit beschaafde land besloot het kabinet om 300 miljoen te bezuinigen op de meest kwetsbare kinderen. Het betekent dat klassen in onze basisscholen meer kinderen met problemen moeten opvangen met minder geld.

Het kabinet is verder van plan om 30.000 banen te schrappen in de sociale werkvoorziening. Dat betekent dat voor een grote groep mensen die nu naar de WSD gaan dat niet meer mogelijk is. Zij moeten op eigen kracht een werkplek zoeken. Dit kabinet is van plan om te korten op uitkeringen van mensen met een arbeidsbeperking zoals WAJONG en WSW. Mensen die toch al geen goed gevulde portemonnee hebben. En dat is wat wij niet willen.

Wij nodigen U van harte uit voor onze fractievergadering van 24 februari om 8u in de Kemphaan te Middelbeers.

Niet de grootste mond maar het beste idee moet regeren. Het moet eerlijker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten