vrijdag 4 februari 2011

Fontysdocent doet mee aan het kiezen van de Eerste Kamer



Onze docent van Sociale Studies, Raf Daenen, die al geruimte tijd actief is in de politiek, doet mee aan de Provinciale Staten verkiezingen op 2 maart aanstaande. Nummer 13 past hem wel, aanzien er van hem geen 12 in een dozijn gaan.

Raf staat er om bekend dat hij maatschappelijke kwesties aankaart en met een bezielde blik kritisch om zich heen kijkt wat de oplossingen, uitdagen en kansen zijn. Raf: "Ik hoor mensen wel eens zeggen: 'Dat is politiek', dan heeft men het over gekonkel, spelletjes spelen on onbetrouwbaarheid. Het woord vriendjespolitiek spreekt voor zich."

Maar: eerlijke politiek is creatief en maat samenleven leuk!

Volgens Raf Daenen is politiek geen spelletje maar wel:
  • Bouwen aan een leefbare samenleving voor iederen
  • Bouwen aan een duurzame toekomst
  • Vorm geven aan een duidelijke discussie gericht op het oplossen van maatschappelijke problemen
  • Verantwoordelijkheid dragen en geven
  • Mensen recht in de ogen kunnen blijven kijken
  • Voorbeeldgedrag vertonen
  • Politiek is waardevast

"Uitleg geven en verhaal halen zit in mijn bloed, ik hou van lesgeven en de verbinding leggen met mensen"

Raf heeft een weblog gemaakt over zich standpunten; zo vind je op de weblog ook een aantal interessante bijdragen waaronder die van Frits van Duijnhoven over de opvallende zaak "Brandon".

Op donderdag 10 februari is Raf te beluisteren op radio 1 bij Goedemorgen Nederland over zijn visie, plannen en deskundigheden.

Op de weblog van Raf is te lezen waarom je zeker moet gaan stemmen op 2 maart; dat wist je vast al; de Eerste Kamer wordt gekozen door de leden van de Provinciale Staten. De Eerste Kamer moet door de Tweede Kamer aangenomen wetsvoorstellen toetsen.

Actueel voor ons is het wetsvoorstel over de bezuinigingen op het onderwijs waarvan de gevreeds langstudeermaatregel deel uitmaakt. Dit voorstel kan nog door de Eerste Kamer worden verworpen.

Het is dus belangrijk dat jij je stem laat horen! Job Cohen legt het je haarfijn uit op de weblog van Raf. Kijk dus snel op http://rafdaenen.blogspot.com/.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten