maandag 17 januari 2011

Werkbezoek Job Cohen en kamerfractie aan Tilburg


In restaurant Prinsheerlijk tijdens de lunch vond een terug koppeling plaats richting regionale raadsleden en bestuurders. Een aanrader deze locatie, ook al vanwege de sociale doelstelling, jongeren die niet van zelf aan een start kwalificatie komen met wat extra steun via de praktijk aan werk en een diploma helpen.

Samen met Anja Tils wethouder in Bergeijk zaten we aan tafel met Diederick Samson en Jetta Kleinsma. Mijn zoon Jan is helemaal Fan van Jetta en haar open manier van communiceren. Diederick vertelde honderd uit over zijn bijbaan als vrijwillige straatcoach in Amsterdam. We hadden het over problemen met Marokkaanse jongens en hun opvoeding, de moeilijke samenwerking van instellingen binnen een CJG en WMO. Eigenlijk hebben we dat ook aan ons zelf te danken! We zijn als sociale bestuurders veel te hard aangelopen achter marktmechanismen van concurreren en marktwerking. Hierdoor is de samenwerking erbij ingeschoten. En als de burger dan ook nog ziet dat al die zogenaamde sociale PvdA bestuurders, zichzelf wel erg goed bedelen dan is ook helder waarom we weer terug naar de sobere basis moeten. Van mensen als Rottenberg moeten we per direct afstand nemen.


Ik heb toch wel bewondering Voor JOB en zijn club, ze hebben echt de intentie om van onderop waar aansluiting te vinden bij de gewone mensen.

De bezoeken die onze Kamerleden brachten waren heel divers, Van meefietsen met Pater Poels, de vlees geworden socialist, bij het uitdelen van Brood,Tot het surveilleren met de politie bij de Odulphus school waar leerlingen dronken terug kwamen van het Galafeest, Bezoek van de spoorzone in Tilburg en bij het goederen transport bij het spoor in Gilzen, Het vliegveld in Rijen, het culturele centrum in Goirle en de natuur en de ontwikkelingen in Intensieve Veehouderij in Oisterwijk/Oirschot.

Bij de terugkoppeling onder de regie van een ontspannen Job was ik weer eens echt trots op onze Partij van de Arbeid. Dit is wat ik bedoel met een duidelijk links verhaal, Weg van verhuftering en verrijkers het gaat ombevlogen en betrokken mensen die verantwoordelijkheid nemen voor de samenleving.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten