vrijdag 14 januari 2011

Onze zorg om de Lopende Zaken

Geachte leden van de PvdA-fractie Provinciale Staten,


De PvdA - fracties van de Kempengemeenten zijn glashelder: Wij streven naar verbetering van het leefmilieu voor mens en dier. Daarom werken we o.a. aan het verbeteren van de kwaliteit van de veehouderij. Wij vinden het dan ook een goede zaak om grenzen te stellen aan grootschalige intensieve veehouderij.

Als PvdA - fracties van de Kempengemeenten spreken we onze zorg uit over de gang van zaken als het gaat om het definiƫren van het begrip lopende zaken intensieve veehouderij.

Tot de commissievergadering Ruimtelijke Ordening van afgelopen week was er ons inziens een helder standpunt van onze PvdA-fractie Provinciale Staten. Wij hebben de indruk dat gedeputeerde van Heugten alles in het werk stelt om het begrip lopende zaken intensieve veehouderij zo ruim mogelijk te interpreteren.

Dit is onwenselijk en geeft veel maatschappelijke onrust. Als PvdA-fracties van de Kempengemeenten roepen we jullie dan ook nadrukkelijk op, anders dan de VVD-fractie, vast te houden aan een heldere en duidelijke lijn. Lopende zaken Intensieve Veehouderij zijn wat ons betreft concrete initiatieven en schriftelijke toezeggingen voor 19 maart 2010.

Wij zijn graag bereid tot overleg en toelichting!

Blijf duidelijk: de Kempen rekent op ons!

Met vriendelijke doch dringende groet namens:

PvdA-fractie Bladel
PvdA-fractie Reusel – de Mierden
PvdA fractie Bergeijk
PvdA/Groen Links-fractie Eersel
PvdA-fractie Oirschot

Brenda Cijffers- Rovers PvdA fractievoorzitter Reusel - de Mierden
Raf Daenen PvdA fractievoorzitter Oirschot

Geen opmerkingen:

Een reactie posten