zaterdag 21 mei 2011

Wie de schoen past trekke hem aan



Komende weken staan de afspraken tussen de gemeentelijke en landelijke overheid op de politieke agenda. Voor Oirschot zal dit betekenen dat we minimaal 3 ton€ (10%OZB) minder ontvangen en meer taken en verantwoordelijkheden krijgen. Taken als het gaat om Huishoudelijkehulp, hulpmiddelen, dagopvang voor mensen met een beperking en socialewerk voorzieningen. Deze bezuinigingen treffen net de mensen die het kwetsbaarste zijn en zich niet kunnen verzetten. Sommigen van onze collegea raadsleden vinden dat we als PvdA het akkoord tussen Premier Rutten (VVD) en voorzitter Joritsma(VVD) van de Vereniging Nederlandse Gemeenten geen asociaal Liberaal akkoord mogen noemen. Als PvdA zijn we in elk geval blij dat de gemeente Oirschot samen met nog vele andere gemeenten zich verzetten tegen dit asociale akkoord. Wij hebben waardering voor wethouder Evers (VVD) dat hij namens de gemeente Oirschot stelling neemt tegen dit asociale liberale beleid.
Voor de komende fractievergadering staan de volgende punten op de agenda:
·         Kaders Centra Jeugd en Gezin
·         Stille Wille eindelijk dubbele bestemming of toch niet
·         Begroting Samenwerking Regio Eindhoven (Brainport en de Groene Corridor tussen Oirschot en Eindhoven)
·         Bestuursakkoord Rutten/ Jorritsma
·         Maatschapppelijke discussie Duurzame veehouderij en leefbaarheid
Het beloofd dus weer een boeiende vergadering te worden. Wij hebben uw steun en inzet hard nodig  om de belangen van de inwoners en de toekomst van Oirschot te waarborgen.
Als PvdA vinden we meedenken en meedoen echt belangrijk dus schroom niet om aan te schuiven  bij onze fractievergadering van donderdag 26mei om 20u in de Zadelmakerij in Oirschot (sint Maarten).
                                                               Namens PvdA Oirschot
                                                               Raf Daenen 0646298931

Geen opmerkingen:

Een reactie posten