woensdag 4 mei 2011

Oproep info.-bijeenkomst veiligheidsregio

Westelbeers, 3 mei 2011

                             
Geachte Burgemeester, beste Ruud

In je hoedanigheid van voorzitter van het samenwerkingsverband de Kempen richt ik me tot je.
De kempen gemeenten mogen zich gelukkig prijzen, gegeven het vele vrijwilligers werk er vanuit de verschillende (kleine) kernen en gemeenschappen plaats vindt. Dit geld zeker voor de wijze waarop onze verschillende vrijwillige brandweercorpsen (bij brand, calamiteiten, ongevallen en als First responders) over onze veiligheid waken.
Burgemeesters en brandweer commandanten zijn afgelopen week geïnformeerd over een onderzoeksrapport over onze veiligheidsregio, dat schijnbaar nu weer van tafel gehaald is?
Landelijk speelt de discussie over het intrekken van art. 26 van de wet op de veiligheidsregio’s, waardoor gemeenten niet meer kunnen kiezen voor het in stand houden van een eigen vrijwillige brandweer?
Al met al belangrijke ontwikkelingen die hun invloed hebben op de kwaliteit van leven en veiligheid van onze burgers en gemeenschappen. Het lijk me dan ook zinvol en voor de hand liggend om in Kempen verband als gezamenlijke gemeenteraden hierover geïnformeerd te worden. Waardoor het mogelijk is om nog proactief actie te ondernemen mocht dit nodig en wenselijk zijn.
Het in stand houden van voorzieningen is één van de grootste zorgen waar vitale en actieve gemeenschappen in een op schalende samenleving mee te maken hebben. Maar al te vaak wordt de put gedempt als het kalf verdronken is. Om maar niet over krokodillen tranen te spreken.
Als fractie voorzitter PvdA Oirschot en namens velen wil ik je als voorzitter van de Kempen samenwerking vragen op korte termijn de gemeenteraden van de verschillende Kempen gemeenten gezamenlijk te informeren over de ontwikkelingen m.b.t. de veiligheidsregio.
Zodat we als raden eventueel in onderling overleg proactief kunnen inspelen op deze ontwikkelingen.
Uitgaande van een snelle en constructieve reactie, met vriendelijk groet
                                                               Raf Daenen fractievoorzitter PvdA Oirschot

Geen opmerkingen:

Een reactie posten