zaterdag 16 april 2011

Asociale Liberale ellende en dwingelandij

Bij de komende fractie en raadsvergadering staan er weer belangwekkende punten op de agenda.
Te weten: Toekomst Visie, monumentenbeleid, erfgoed, kaderstelling WMO en het woningbouwprogramma.
Als PvdA hebben we de indruk dat er bij de Toekomstvisie goed geluisterd is naar de bevolking, “Oirschot duurzaam monument in het Groen, met een eigen kleur in regionale samenwerking”.
Echter op het moment dat er concreet invulling gegeven moet worden aan monumentenbeleid, of toetsing autonome ontwikkelingen Intensieve Veehouderij (geen enkel bedrijf beschikte op het moment van indienen over een volledige duurzaamheidtoets) dan geeft de coalitie van CDA, VVD, D66 en GM niet thuis. De Motie Mauser is al jaren verantwoordelijk voor de sloop en verminking van verschillende historisch waardevolle panden. Het CDA en Dorpsvisie hadden met onze goedkeuring een motie voorbereid om echt werk te maken van monumentenbeleid. Wat schets onze verbazing na een dwingend mailtje van VVD’er Ad van de Sande trok het CDA zijn Keutel in bij het ongedaan maken van de Motie Mauser.
Erger nog is de landelijke Liberale dwingelandij als het gaat om bezuinigingen op sociale voorzieningen, zorg, WMO en (arbeid)participatie van mensen met een beperking. Ronduit asociale liberale ellende. We kunnen in Oirschot bij de WMO kaderstelling wel ons stinkende best doen om als gemeenschap zo goed mogelijk voor elkaar te zorgen. De landelijke coalitie van VVD en CDA wentelt de ellende alleen maar af op de kwetsbaren in de samenleving.
Om tegen gas te bieden aan de liberale en Ellende en dwingelandij en te knokken voor een sociaal duurzaam monument in het Groen heeft de huidige PvdA fractie behoefte aan steun en nieuwe actieve burgerraadsleden.
Blijf niet aan de kant staan en kom naar onze Boeiende fractievergadering op 21 april om 20u in  café de Kemphaan te Middelbeers dan hebben we het erover.
Afra Pronk
Raf Daenen 0646298931

Geen opmerkingen:

Een reactie posten