woensdag 15 december 2010

Intensieve veehouderij

Enkele gekken maken zich druk over de klimaattop in Kopenhagen. Maar heel Nederland deint mee op de angst golven van de varkensgriep en Q-koorts. Wie het kleine leed vreest stelt zich aan grote rampen bloot.

Als mensen soort kunnen we ons wapenen tegen ziekte verwekkers door ons weerstandsvermogen te vergroten. We kunnen ook bij elke vermeende scheet het zwaarste medicijnen inzetten om elk risico te vermijden.

Eigenlijk is Nederland en de wereld toe aan bestuurders die verder kijken dan hun neus lang is. Regels tot een minimum beperken en mensen aanspreken op hun verantwoordelijkheid en waar nodig streng doch rechtvaardig sanctioneren. De media gedreven democratie zou dergelijke bestuurders binnen de kortste keren de nek om draaien. Want door mensen hun leven te laten leven gaan er ook wel eens dingen mis. En dat mag of kan toch niet! Niemand heeft ten slotte het eeuwige leven en dat is maar goed ook.

Als we met zijn alle 2 dagen per week vegetarisch eten is een groot deel van het klimaat probleem opgelost. Hoeven minder dieren op een zelfde ruimte gehouden te worden. Waardoor het epidemische effect van bacteriƫn en virussen, weer beheersbaar wordt. Waarschijnlijk past dit niet in de consumptiemaatschappij maar volgens mij is het wel de richting waarin dingen zich moeten ontwikkelen om echte rampen te voorkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten