donderdag 16 december 2010

Gesjoemel en gerommel

Gezinsbedrijven van 1,5 ha bouwblok bieden ruimte voor een gezonde bedrijfsvoering en zijn het beste antwoord op de beweging van groot, groter, grootst. Als we dan met het intrekken van niet gebruikte milieu vergunningen het totale aantal dieren in Brabant met 10% kunnen terug brengen bewijzen we echte gezinsboeren, milieu, natuur, welzijn en gezondheid van mens en dier een grote dienst.

Volgens mij staan we als PvdA niet alleen als het gaat om het doen van een pas op de plaats met de intensieve veehouderij. Zelf het Provinciale CDA was na het burger initiatief "Mega stallen NEE"hier voorstander van.

Het kan dan ook niet zijn dat er via een indirecte weg toch nog ruimte gecreëerd wordt. Onder het mom van Lopende zaken, via de lokale lobby aansluitend op de rondgang van gedeputeerde Van Heugten vindt er een extra toeloop plaats van lopende zaken.

Oirschot als voorbeeld: Er worden hier een tiental aanvragen, sommigen van meer dan vier jaar geleden als Lopende Zaken door de wethouder naar voren gedragen. Met de gemeente verkiezingen alweer lang uit beeld, geen acute crisis als het gaat om welzijn en gezondheid van mens en dier, wordt een motie, van de Locale CDA gesteund door VVD, GM, DV en zelfs D66 aangenomen. Met als doel gemeenten hun autonome verantwoordelijkheid niet te ontnemen. Dus hun gang laten gaan.

We moeten niet mee willen werken aan deze typische CDA U-bocht. Het argument dat ondernemers die geïnvesteerd hebben door moeten kunnen is een schijn argument. Net door deze lopende zaken toch mogelijk te maken, worden lokale handen ingeruild voor goedkope Zuid-Europese gastarbeiders. De echte gezinsboeren worden andermaal door eigen branche genoten langzaam de keel dicht geknepen en kapot geconcurreerd. En dit alles ter meerdere eer en glorie van een handje vol Concernboeren.

Er veranderd niets als er niets veranderd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten