vrijdag 1 juni 2012

Verkeersveiligheid de Beerzen terug op politieke agenda

OIRSCHOT – De verkeersveiligheid op de route Oirschot-Hilvarenbeek) is met stip terug op de agenda van de Oirschotse politiek. B en W gaan met de raad overleggen of en hoe de kwestie op afzienbare termijn kan worden aangepakt.

Het CDA kaartte het drukke verkeer en de onveiligheid die dat in de Beerzen oplevert deze week aan in de gemeenteraad, bij het vaststellen van de uitvoeringsparagraaf voor de StructuurvisiePlus. Daarin staat welke klussen de gemeente wil gaan aanpakken.

CDA-fractievoorzitter Cees van der Heijden zei dat het verkeersprobleem in de Beerzen 'om een oplossing roept'. Zijn collega Raf Daenen (PvdA, ook Beerzenaar) bood aan om daar samen met het CDA het initiatief toe te nemen. Volgens hem moet de zaak op de uitvoeringslijst komen omdat het 'verkeerstechnisch gezien misschien wel het grootste probleem van Oirschot is'. Hij bepleitte een realistisch plan dat op niet te lange termijn uitvoerbaar is. Cees van der Heijden zei 'een oplossing à la de S15' (het oude plan voor een weg om de Beerzen die de dorpskernen moet ontlasten) moeilijk haalbaar te achten, maar nam het aanbod van Daenen dankbaar aan.

Volgens B en W is er al veel contact met de provincie om de zaak hoog op de agenda te houden. Maar er zal ook nog eens met de raad over worden gesproken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten