maandag 20 januari 2014

Jeroen Dijsselbloem geeft politiek advies bij talkshow Beers’ Gebuurt

Video opname politiek advies Jeroen dijsselbloem aan jonge politici

ED 20 januari 2014

door Joep School MIDDELBEERS – „Ga niet mee in de stroom aan gemeentedocumenten en -stukken, dan word je nooit een opvallend gemeenteraadslid.” Het is het belangrijkste advies dat minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem gaf aan Willem Valks (22, CDA), Jan Daenen (18, PvdA), Ranou Hems (20, De Gewone Man) en Claud Leermakers (21, VVD) – vier jonge kandidaten voor de Oirschotse gemeenteraad.
De bijzonder ontspannen Dijsselbloem was gisteren te gast in de derde editie van Beers’ Gebuurt, een vrolijke talkshow die werd gehouden in ontmoetingscentrum Ons Mevrouw in Middelbeers.
Met blosjes op de wangen horen de jonge politici de verhalen van Dijsselbloem, oud-Eindhovenaar, aan.
„Uiteindelijk wil ik niet de landelijke politiek in, maar je kan wel heel veel leren van zo iemand”, zegt de twintigjarige Hems. „Ik was niet extra gespannen, ik moest toch al voor zo’n driehonderd man praten, dat was al spannend genoeg op zichzelf.” Het is inderdaad afgeladen vol in het zaaltje van het ontmoetingscentrum. Dijsselbloem weet de lachers op zijn hand te krijgen door op de vraag hoe zijn werkweek eruit had gezien te antwoorden: „Singapore, Hongkong, Japan en nu dus ook de Beerzen.”
De aanwezigheid van Dijsselbloem is vooral te danken aan PvdA-raadslid Raf Daenen, die door Dijsselbloem zelfs grappend ‘zijn mentor’ wordt genoemd.
„We zijn heel verschillend van aard, maar we kunnen het op een aantal politieke en persoonlijke gronden goed met elkaar vinden”, zegt hij. Samen sparren ze af en toe over politieke onderwerpen.
Het politieke bloed stroomt door de aderen van de familie Daenen, want ook zoon Jan hield – net als de andere jonge kandidaten – een korte politieke pitch.
Buitengewoon plezierig zijn de muzikale intermezzo’s van het bandje This She Likes, onder leiding van de Middelbeerse Susanne van den Heuvel (25). Een feest der herkenning voor de aanwezige Beerze- en Oirschottenaren, want ook andere – bekende en minder bekende – dorpsgenoten, waaronder ex-beachvolleybalster Sophie van Gestel, geven acte de présence.
En Dijsselbloem? Die zet meteen na de talkshow per dienstauto weer snel koers richting Den Haag. „Dit is erg leuk om een keer te doen. Maar ja, ik heb het wel behoorlijk druk hè.”

1 opmerking: