donderdag 3 oktober 2013

Eindelijk de provincialeweg door de Beerzen wordt aangepakt


De N395, de provincialeweg van Oirschot naar Hilvarenbeek wordt veel veiliger 

Na jaren van onderzoek zal de komende jaren de provincie enkele miljoenen euro's investeren in het veiliger maken van de N395Een doorn in het oog van menig ouder met opgroeiende kinderen, ook de verkeersveiligheid voor fietsers richting Kempenhorst en Oirschot is al jaren een punt van zorg.

Met het verbeteren van de N395 moet ook de afwikkeling van het auto- en vrachtverkeer naar snelweg A58 beter worden. Met name in de ochtend- en avondspits staan er geregeld enorme files, omdat het verkeer te traag en te moeizaam de snelweg op kan. 
Een andere aanpassing die de provincie voornemens is, is het realiseren van een tweezijdig fietspad aan de noordzijde van de N395. De Wintelresedijk krijgt ter hoogte van de uitrit bij bedrijventerrein De Scheper een afbuiging en een kruising met stoplichten. Op die manier ontstaat er een meer overzichtelijke situatie. Oostelbeers en Middelbeers worden in de nieuwe situatie ingericht als één bebouwde kom, waardoor er tussen de twee kernen een maximale snelheid van 50 km/u geldt, dus minder hard gereden mag worden. De aansluiting bij sportpark De Klep wordt aangepast en hierdoorook een stuk veiliger. 
In de bebouwde kom van Middelbeers worden maatregelen genomen als middengeleiders en op het wegdek worden fietssuggestiestroken gemaakt. Voetgangers en fietsers maken samen gebruik van die ruimte. Zeker in de kernen is na berekeningen gebleken dat er te weinig ruimte is voor een extra strook. Er wordt nog gekeken naar alternatieve parkeer mogelijkheden.
De oversteek bij de Kerkstraat in Oostelbeers wordt ook veiliger gemaakt voor met name fietsers.
In totaal wordt dertien kilometer volledig opnieuw geasfalteerd met geluidsarm asfalt. Dus, geen omleidingsweg maar wel een hele verbetering.
Met Dank aan, Buurtbeheer en de dorpsraad die actief meedachten in het vinden van praktische oplossingen, Mark Timmermans (CDA) en Jan Verhoeven (GM) die samen met ons als PvdA de druk opvoerde richting provincie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten