dinsdag 18 december 2012

Oirrschotse politiek best leuk


Een beetje trots en tevreden, het politieke jaar zit er op

In de raadsvergadering van dinsdag stonden toch nog enkele belangrijke punten op de agenda.
Zo moesten er nog enkele plooien glad gestreken worden naar aanleiding van het wanbeheer en graaien bij de woningcorporatie Laurentius. Daardoor kan Oirschot toch sociale huur- en koopwoningen blijven bouwen. We hebben ook een visie op ondernemend Oirschot vastgesteld. Voor de kerntaken discussie hebben we kaders gesteld. Als PvdA Oirschot-de Beerzen vinden we  dat Oirschot als zelfstandige gemeente voorop moet staan ( http://rafdaenen.blogspot.nl/2012/06/opinie-onderschat-kracht-kleine.html ) . Wij willen samenwerken in een groot regionaal verband en willen vanuit onze eigen kracht als ‘cultuurhistorische groene gemeente`` aansluiten op de Brainport. Verder staat een actieve zelfredzame gemeente wat ons betreft voorop met een goed vangnet voor degenen die het niet redden. Dat betekent redelijke tarieven voor de thuiszorg en werken aan zorgzaamheid in wijken en buurten. Ook een goed toegeruste vrijwillige brandweer behoort een bijzondere en gewaardeerde plek in onze gemeente te houden.
Ook al zitten we als PvdA niet in de coalitie, toch leveren we goede en constructieve bijdragen aan de Oirschotse gemeenschap en het bestuur. Het afgelopen jaar zijn er duidelijke kaders gesteld voor het Bestemmingsplan Buitengebied. De PvdA staat voor een dier- en mensvriendelijke veehouderij. Ook al moest er voor het Buurtschap Huijgevoort door de zure appel gebeten worden.
Als PvdA denken we actief met de wethouder maatschappij mee om de privatisering van de sportaccommodaties succesvol te laten verlopen. We denken ook mee bij het vormgeven aan een lokaal loket en een Centrum Jeugd en Gezin dichtbij en dienstbaar aan de gemeenschap.
Bij het bewaken van de Oirschotse financiƫn nemen we onze verantwoordelijkheid in de commissie van de rekening. Naast zuinigheid met vlijt is het zaak om de middelen, vrijgekomen bij de verkoop van het woningbedrijf, ten nutte te laten komen aan het bouwen van sociale huur- en koopwoningen voor onze jeugd.
En we zijn trots dat we als Oirschot zorgen voor goede accommodaties voor het basisonderwijs door het bouwen van 2 nieuwe basisscholen. Nu nog aan de slag in Spoordonk zouden we als PvdA zeggen.
Verder zitten we samen met de wethouder Openbaar Beheer en het CDA achter de provincie aan om de knelpunten van de Kempenweg voortvarend aan te pakken.
Voor het komende jaar is het speerpunt van de PvdA de gemeentelijke organisatie, Van beheersen naar faciliteren en voorleven,  http://rafdaenen.blogspot.nl/2012/12/voorleven-samenwerken-samenleven.html slank en ondernemend, dienstbaar aan de gemeenschap.
Wij wensen U en de Uwen een zalige Kerst en een prettige jaarwisseling en bedanken iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan onze mooie dynamische gemeente. De politieke cultuur is gezond en in samenwerking krijgen we dingen voor elkaar. We zitten er ten slotte niet voor ons zelf.
Bedankt en tot in het nieuwe jaar
Namens PvdA Oirschot-de Beerzen
Afra Pronk en Raf Daenen 0646298931

Geen opmerkingen:

Een reactie posten