woensdag 11 januari 2012

Boekpresentatie: perspectief op een maatschappij in crisis



Samen leren, samen werken en samen leven





Op maandag 20 december, stipt om twaalf uur ‘s middags is het boek van Raf Daenen en Willem Vermeulen uitgereikt aan Tweede Kamerlid Jeroen Dijsselbloem. Amper fit van het auto-ongeval dat hij twee weken tevoren had heeft Raf Daenen met onverminderd enthousiasme zijn boek gepresenteerd aan studenten, docenten en belangstellenden. Lovende woorden zijn ook gesproken door Lilian Linders, die namens de het instituut Sociale Studies een exemplaar in ontvangst heeft genomen.

Het boek getiteld “Perspectief op een maatschappij in crisis, samen leren, samen werken en samen leven”, vertelt verschillende ervaringsverhalen van mensen die zich stuk voor stuk verdienstelijk maken in de maatschappij. Deze gepassioneerde verhalen bieden inspiratie voor een ieder om in de eigen leefomgeving, de gedachte “de maatschappij dat zijn wij”, uit te dragen. Zo worden er concrete handvatten geboden voor een beter Nederland dat sociaal en bewogen in menselijkheid is.

Daarnaast biedt het boek een maatschappijkritische en onderzoekende blik op onze samenleving op weg naar sociale duurzaamheid. De lezer wordt meegevoerd op reis door de geschiedenis van maatschappelijke bewegingen naar het heden. Het hectische heden, waar veel oude sociale en religieuze verworvenheden lijken te zijn weggevallen biedt in de crisissfeer ook kansen en vraagt om creativiteit en inzet van ons allen.

Het boek is een aanwinst voor de (sociale) professional, de bezorgde burger en betrokken student. Voor iedereen dus. Het was namelijk niet eerder zo gemakkelijk om een goed beeld van onze maatschappij, van onze politieke en economische situatie te krijgen, door enkel een boek te lezen. Geef op basis van de voorbeelden uit het boek betekenis aan het begrip “voorleven” of doe jij dat uit jezelf al? Ontdek het!
Angelique Wissen

Perspectief op een maatschappij in crisis, samen leren, samen werken en samen leven
Boom Lemma Uitgevers, ISBN 9789059317697 paperback 113 pagina’s € 14,50
http://rafdaenen.blogspot.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten