zaterdag 26 november 2011

Samen een vuist maken tegen Asociaal beleid Kabinet Rutte




Ere wie ere toekomt, de SP samen met de PvdA en de vakbond ABVA/KABO voeren ook in Oirschot actie tegen het Asociale beleid van Het Kabinet Rutte. De plannen van het kabinet Rutte om mensen die het al niet breed hebben de rekening van de crisis te laten betalen moeten zo snel mogelijk van tafel.
Jonggehandicapten, bijstandsgerechtigden en werknemers van de sociale werkplaatsen moeten een deel van hun inkomen inleveren en 60.000 plekken in de sociale werkvoorziening worden geschrapt. Hierdoor zullen tienduizenden mensen die het niet verdienen achter de geraniums en in de armoede belanden of ze worden aan het werk gezet onder het minimumloon.
Bijna iedereen bij de Enck in Oirschot, waar we het gesprek mee aangingen vond dat dit niet kon en waren bereid hun naam en bijbehorende boodschap (bv Asociaal) op een werkhandschoen van de WSW te zetten. Zelfs lokale CDAérs vonden dat dit niet moest kunnen en zetten grif hun naam op een handschoen. Enen de notoire VVDérs die niet naar de mooie congrespraatjes van Mark Rutte luisterden, liepen na wat binnensmonds gemompel met het schaamrood op de wangen verdere.

Zaterdag 10 december krijgt deze gezamelijke actie een vervolg en vindt in Den Bosch de manifestatie ‘Armoede Werkt Niet’ plaats. Job Cohen laat hier samen met onder andere Emile Roemer en Agnes Jongerius zien dat er alternatieven zijn voor het hardvochtige kabinetsbeleid dat de meest kwetsbare mensen de rekening van de crisis laat betalen. En de veroorzakers van de crisis al te makkelijk laat ontsnappen.

Om te zorgen dat de Brabanthallen deze middag rood gekleurd zijn, roepen we iedereen op naar de Brabanthallen in Den Bosch te komen. Mensen die vanuit Oirschot met de Bus mee willen kunnen zich opgeven bij Sander Putmans 0628472636 of Raf Daenen 0646298931
Wanneer je liever met de trein gaat dan wordt je vanaf het station in den Bosch met de rode PvdA-dubbeldekker naar de Brabanthallen gebracht.

In het kort: Manifestatie Armoede Werkt Niet, Zaterdag 10 december 2011 van 13:00 - 16:00 uur, Brabanthallen, Oude Engelseweg 1 Den Bosch, met Job Cohen, Agnes Jongerius, Emile Roemer, Sjaak Bral en vele anderen
Raf Daenen PvdA Oirschot de Beerzen   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten